19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čím vynikajúprotipožiarne dvere WICONA?

Čím vynikajú protipožiarne dvere WICONA?
20/01/2023

Protipožiarnych dverí nájdete na trhu veľké množstvo. Kvalita týchto dverí kolíše a nie vždy sa môžete riadiť len cenou. Pri výbere protipožiarnych dverí si overte ich značku, výrobcu a certifikáty bezpečnosti. Protipožiarne dvere INTER-OKNO x WICONA sú zárukou, že oheň neohrozí životy ľudí nachádzajúcich sa v interiéri budovy.

Aké vlastnosti musia mať protipožiarne dvere

Certifikované protipožiarne dvere by nemali chýbať v žiadnej domácnosti a firme dbajúcej na bezpečnosť a ochranu ľudských životov. Certifikáty požiarnej odolnosti získajú len dvere, ktoré spĺňajú viaceré parametre. Na prvý pohľad by sa vám mohlo zdať, že pred sebou vidíte klasické dvere. Protipožiarne dvere sa vzhľadovo dokážu prispôsobiť akémukoľvek dizajnu. Dokonca majú zabudované sklené prvky alebo sú celé krídla presklené. Dôležité sú materiály a technológie, ktoré boli pri ich výrobe použité. Protipožiarne dvere sú komplexným systémom. Znamená to, že požiarne normy musia spĺňať profily dverí, ich výplň i zárubne. Protipožiarne dvere izolujú a bránia šíreniu požiaru do neexponovanej časti budovy. 

Kam nainštalovať protipožiarne dvere

Protipožiarne dvere sa najčastejšie inštalujú do prechodových chodieb a do častí stavby, kde je nutné rozdeliť miestnosti alebo celú budovu do menších častí. V rodinnom dome ide napríklad o predelenie garáže a obytnej časti. V komerčných budovách sú požiarne úseky určené už pri projektovej dokumentácii k stavbe. V panelových domoch odporúčame protipožiarne dvere osadiť ako vstupné dvere do každého bytu.

Dvere WICONA WICSTYLE FP sú stávkou na istotu

Protipožiarne dvere sa rozdeľujú podľa stupnice požiarnej odolnosti uzáverov na dvere s odolnosťou 15 až 120 minút. Dvere WICONA WICSTYLE FP spĺňajú odolnosť 30 alebo 60 minút. Tieto dvere sa vyrábajú z recyklovateľného hliníka s rôznym počtom krídiel podľa individuálnych požiadaviek. Pevná a veľmi odolná je nielen konštrukcia dverí, ale tiež zárubne a všetky časti kovania. Vysoká funkčnosť a stabilita sú znakmi, že ide o dvere, ktoré je možné umiestniť ako prechodovú výplň do veľmi frekventovaných častí budovy. Dvere WICONA WICSTYLE FP sa vyrábajú z hliníka s možnosťou sklených výplní. Dizajn plne zodpovedá požiadavkám na moderný vzhľad dverí. 

Hlavné plusy dverí WICONA WICSTYLE FP

Ekologickosť

Protipožiarne dvere WICONA WICSTYLE FP sú ekologické, vyrobené zo 75 % z recyklovateľného materiálu s veľmi nízkou uhlíkovou stopou. 

Bezpečnosť

Dvere WICONA WICSTYLE FP sú schválené stavebnými úradmi a disponujú certifikátmi CE podľa DIN 16034 EI2 30-C5S200.

Vysoká odolnosť

Podľa vašich požiadaviek je možné dodať dvere WICONA WICSTYLE FP s požiarnou odolnosťou 30 minút bez nutnosti využitia protipožiarnych vložiek alebo s odolnosťou 60 minút s protipožiarnymi vložkami. 

Dizajn

Všetky modely dverí WICONA WICSTYLE FP vyrábame s jednotným dizajnom profilov, čo umožňuje zosúladenie vzhľadu dverí s rôznou odolnosťou. Zároveň je dizajn týchto dverí moderný až nadčasový.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...