19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čo je tokovanie?

Čo je to kovanie?
29/05/2016

Čo je to okenné a dverné kovanie?

Kovanie predstavuje rôzne postupy, pri ktorých dochádza k deformácií. V praxi to znamená, že sa mení štruktúra i tvar materiálu, no jeho objem zostáva rovnaký. Princíp je teda veľmi jednoduchý – na výrobok, ktorý je o niečo pevne podopretý, pôsobí sila (kladivo, kovací lis) a v prípade samotného materiálu dochádza k slzu a následne i k zmene tvaru. Kovanie sa môže rozdeľovať podľa teploty na: tvárnenie za studena alebo tvárnenia za tepla; ale i podľa spôsobu na voľné a zápustkové kovanie. Kovanie sa rozdeľuje tiež na:

- okenné otváravé, sklopné a otváravo-sklopné
- dverné zdvižno-posuvné
- dverné sklopno-posuvné
- bezpečnosté 

Otváravo-sklopné okenné kovanie.

Dverné kovanie

Moderné dverné kovanie od prvotriednych výrobcov veľmi dobre vypadá a spoľahlivo funguje až niekoľko rokov. V súčasnosti sa vyrábajú najrôznejšie varianty – klasické, moderné či historické. Vďaka jedinečnému vzhľadu dverného kovania vkusne dopĺňajú i najrôznejšie typy interiéru. Kovanie na dvere sa obvykle vyrába z moderných materiálov ako sú hliník, nerez, plast a vďaka tomu sú ideálne do bytu, domu či komerčného priestoru. Medzi hlavné výhody dverného kovania patri najmä široký sortiment tovaru a povrchových úprav, univerzálne použitie, odolnosť proti opotrebeniu, vysoká spoľahlivosť, moderný dizajn a minimálna poruchovosť. Treba si uvedomiť, že kovanie a bezpečnostné dvere sú základom pre každú domácnosť a váš výber závisí od toho, či chcete na dvere kľučku, guľu alebo madlo. Bezpečnostná časť kovania totiž chráni zámok proti vylomeniu či krádeži.

Kvalita a prijateľná cena

Doba sa však neustále mení. V posledných rokov sa kladie dôraz nielen na vzhľad dverí, ale predovšetkým práve na kovanie. Pri výbere by ste si mali dať záležať na kvalitu, materiál a samozrejme, že i prijateľná cena je dôležitým faktorom. Základom je spoľahlivá spoločnosť, odborný personál a spokojní klienti.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...