19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Oknávytvárajú domy

Okná vytvárajú domy
11/08/2016

Určite mi dáte za pravdu, že okná sú „vizitkou“ každého domu, resp. domácnosti. Sú určené k tomu, aby pustili do interiéru dostatok svetla, no okrem toho by mali spĺňať tepelno-izolačné vlastnosti a tiež by mali pekne ladiť s exteriérom. Dôležité je preto zladiť všetky prvky okna, teda rám, krídlo, zasklenie, podkladový profil a parapety do jedného celku, ktorého výsledkom budú nádherné a nadčasové okná, ktoré upútajú pozornosť nejedného okoloidúceho.

Nádherné okná prvotriednej kvality

Na začiatok treba pripomenúť, že základom je kvalitná a overená firma, ktorá pôsobí na trhu už niekoľko rokov, má pozitívne referencie a široký sortiment produktov. Potom už nezáleží, či si vyberiete okná z plastu alebo hlinku, keďže každý materiál bude maximálne kvalitný a taktiež bude spĺňať všetky bezpečnostné a technické požiadavky.

Viac presklenia sa rovná modernejší.

Zasklenie

Pri výbere zasklenia si všímajte parameter tepelnej priepustnosti, ktorý udáva, ako dobre okno izoluje. Tento parameter by mala povinne poskytnúť svojmu zákazníkovi každá firma, no nie všetky firmy sú dôveryhodné a poskytnú správne údaje. To je teda tiež jedným z dôvodov, prečo si nevyberať neoverenú firmu bez pozitívnych referencií!

Materiál

Výber materiálu je tiež jedným z dôležitých kritérií, no nič nepokazíte plastom ani hliníkom. Ako už isto viete, treba sa informovať v prvom rade o tom, ako okno izoluje, teda aký je súčiniteľ tepelnej priepustnosti okna. Pri každom plastovom okne je táto hodnota rôzna, takže na túto informáciu sa nezabudnite spýtať. Obľúbenosť hliníkových okien v poslednej dobe stúpa, čo je dané predovšetkým ich vysokou kvalitou a stabilnou konštrukciou. Drevo je tiež jedným z tých materiálov, ktorý vás upúta svojim vzhľadom, dlhou životnosťou a konštrukciou. Ak však siahnete po plaste, môžete i ušetriť, keďže ide o najlacnejší typ materiálu, no svojimi vlastnosťami vás určite nesklame.

Samozrejme, že ostatným prvkom okna by ste mali taktiež venovať dostatok pozornosti, keďže aj také okenné profily majú vysoký podiel na tom, ako budú vaše okná fungovať.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...