19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Otázky aodpovede #1

Otázky a odpovede #1
25/05/2016

Moderné okná sa otvárajú jednoducho?

Základným kritériom dnešných plastových a hliníkových okien je jednoduchosť ich používania a ľahká, nenáročná manipulácia. A práve dizajn a výroba je kontinuálne zameriavaná na zjednodušenie ovládania. Staré a nekvalitné okná sa otvárali zložitým a často nefungujúcim mechanizmom. Proces býval spomaľovaný zasekávaním, prípadne nekvalitným premazaním kontaktných plôch. Nehodnotné materiály boli mnohokrát príčinou porúch a teda aj zníženej životnosti. To je však minulosťou!

Dnešné otváracie mechanizmy okien sú detailne prepracované a stopercentne fungujúce. Nezáleží pritom, či ide o hliníkové alebo plastové okná. Hlavnými znakmi sú teda jednoduchosť, rýchlosť a nenáročnosť. Tento systém popri tom musí byť funkčný a jeho poruchovosť musí byť obmedzená na minimum. Výrobcovia dokonca venujú celé oddelenie iba na vývoj otváracieho ústrojenstva.

Aké sú možnosti posuvných okien?

Posuvné okná sa v posledných rokoch dostali do popredia túžob zákazníkov. Nečudo, ide o veľmi flexibilné a efektívne riešenie nielen pre domy, ale aj byty, kancelárie či iné priestory. Jednoduché ovládanie a dokonalá tepelná izolácia z nich robia jednotku v popularite.

Posuvné okná sú však vhodné aj na rozdelenie dvoch priestorov. Ich obrovskou výhodou je možnosť otvárania a zatvárania z oboch strán. Táto metóda otvára dvere najkreatívnejším možnostiam využitia tohto produktu. Nemusíte teda okno zatvárať iba z vnútornej strany, pokojne tak môžete urobiť aj zo strany druhej. Tým je zaručená dokonalá flexibilita a nenáročnosť používania. Využite aj vy túto voľbu a definujte ňou svoje obydlie.

Balkónové okná – jednoducho a ľahko

Balkónové okno sa, okrem iného, líši od obyčajného aj tým, že má na svojej druhej strane priestor. Priestor, ktorý je využívaný a ľudia sa na ňom môžu nachádzať. Preto je veľmi dôležité, aby sa s balkónovým oknom dalo pracovať aj z tejto strany. A výrobcovia na to myslia!

Ľudia sú leniví a výroba produktov sa tomu prispôsobuje. To platí aj pri balkónových oknách. Nejeden z nás rozhodne ocení možnosť manipulácia s oknom aj z balkónu bez toho, aby sme museli vojsť dnu. Preto je možné tieto okná otvárať a zatvárať aj zo strany, na ktorej sa nachádza balkón. Ide o malú, no veľmi príjemnú výhodu, ktorú si určite zamilujete. Návrhári myslia naozaj na všetko a neustále nám uľahčujú manipuláciu s oknami.

V prípade, že máte ďaľšie otázky pokračujte na kontaktný formulár.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...