19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

So stĺpikomalebo bez stĺpika?

So stĺpikom alebo bez stĺpika?
18/08/2016

Na prvý pohľad si to ani len nemusíme všimnúť, no súčasťou niektorých okien či balkónových dverí je stĺpik. Ten pre klienta poskytuje mnohé výhody, o ktorých možno ani len netušíte. Aké to teda sú?

Lepšia hodnota tepelnej priepustnosti?

Čo sa týka stĺpiku, nemusí sa nachádzať uprostred okna, ale je možné ho navrhnúť presne podľa požiadaviek klienta. Ak máte okno bez stredového stĺpiku, jedno krídlo je vždy otváravé a druhé otváravo-sklopné. Ak ste sa rozhodli pre prevedenie, ktorého súčasťou bude stredový stĺpik, je možné, aby boli obe krídla otváravé i sklopné. Ak rozmýšľate, či siahnuť po oknách so stĺpikom, treba si uvedomiť, že prevedenie takýchto okien poskytuje výbornú odolnosť voči vonkajším vplyvom, stopercentné tesnenie a výbornú tepelnú priepustnosť. Ak oknám či balkónovým dverám chýba stĺpik, môže vás potrápiť horšia tepelná priepustnosť (Uw). Súčiniteľ priestupu tepla sa udáva v jednotkách - W/m1K a vyjadruje, koľko tepla prejde za hodinu jedným metrom štvorcovým celej okennej konštrukcie pri jednostupňovom rozdiele tepla vonku a vnútri.

Moderný futuristický dom s krásnym bazénom

Prednosti stĺpiku medzi okennými krídlami

Zhrňme si teda tie najhlavnejšie prednosti, prečo je vhodné zvoliť stĺpik medzi okenné krídla. V prvom rade ide o zabezpečenie vysokej stability, pevnosti okna, ale taktiež konštrukcie, ktorá je mimoriadne odolná voči vonkajším vplyvom. Ak vám záleží na vysokej životnosti okien či balkónových dverí, je priam žiadané siahnuť práve po tomto riešení, ktoré splní očakávania i tých najnáročnejších klientov. Okná sa môžu tiež pochváliť zvýšenou bezpečnosťou voči vlámaniu, teda neželanej návšteve. Je už len na vašich preferenciách, či dáte prednosť oknám so stĺpikom alebo bez neho, no nebojte sa investovať do niečoho, čím môžete zvýšiť technické parametre, ktoré ponúkajú okná i bez použitia stĺpiku.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...